Regionálne združenie obcí Podunajskej oblasti RZ Podunajsko

Kultúra és történelem

A Duna mente kultúrája és történelme

A Duna környéki tájegység vonzó, kedvezőek itt a kikapcsolódási feltételek. A történelem iránt érdeklődők számára például figyelemre méltóak a korai vaskorból származó régészeti leletek, a szláv kultúra kezdeteinek újabban feltárt nyomai, a szakrális román, illetve górikus stílusú építészet megőrzött objektumai, valamint a magyar nemesi családok meglevő kastélyai.

Sport és üdülés

Sport és üdülés a Duna mentén

A lósport, a repülés és ejtőernyőzés, a golf és a kerékpározás kedvelői is megtaláliják itt számitásukat. A nemzetközi Dunai Kerékpárút a legismertebbek és leglátogatottabbak közé tartozik Európában. Nepszerű pihenési lehetőségeket nyújtanak a szenci Napgényes Tavak. Itt aquapark is műkődik.

RMK Csölle községben

Regionális Művelődési Központ Csölle községben

Ez az intézmény szerves része a Duna mente Régió Községei Társulásának (DRKT). A térség leffontosabb művelődési is kulturális feladatainak teljesítését szolgálja. Egyebek mellett szakmai szemináriumkat szervez és tart a községi önigazgatási szervek képviselői számára.

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.